Nemudoma izbrišite te aplikacije iz vaših mobilnih naprav Android!
Apps

Nemudoma izbrišite te aplikacije iz vaših mobilnih naprav Android!

Iz dneva v dan več zlorab z zlonamernimi kodami

Škodljive programske kode so še vedno ena večjih težav uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Njihovo število namreč narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode zanj postajajo vse bolj nevarne za končne uporabnike, njihovi avtorji pa postajajo iz dneva v dan bolj prebrisani.

Google Play glavni kanal škodljivih aplikacij

Vse več okuženih aplikacij namreč zaide na spletno trgovino Google Play, kar so pred kratkim ponovno pokazali varnostni strokovnjaki spletnega portala Dr. Web. Tokrat so odkrili zlonamerne programe, ki so bili okuženi z relativno nadležno zlonamerno kodo. Ta je lahko prepoznala vsebino beležk, jih kopirala in prenesla na oddaljen strežnik. Poleg tega je lahko tudi spreminjala podatke in opravljala druga zlonamerna opravila.

Zlonamerna koda je bila skrita v kar 101 mobilni aplikacij, ki so bile skupno prenesene kar 421 milijonov krat. Celoten seznam zlonamernih aplikacij je na voljo na TEJ spletni povezavi. Med najbolj »priljubljenimi« zlonamernimi aplikacijami pa najdemo Noizz (vsaj 100 milijonov prenosov), Zapya (idem), VFly (vsaj 50 milijonov prenosov), MVBit (idem) in Biugo (idem).

Kako do varnega telefona?

Če ste katero izmed zlonamernih aplikacij namestili na vašo mobilno napravo Android, jo takoj izbrišite. Še bolje pa bo, da telefon kar ponastavite na tovarniške nastavitve. Poleg tega poskrbite, da je vaša mobilna naprava posodobljena ter da ste nanjo namestili ustrezno protivirusno zaščito. Seveda pred tovarniško ponastavitvijo poskrbite za varnostno kopijo vaših dragocenih podatkov.

<iframe width=”719″ height=”404″ src=”https://www.youtube.com/embed/MWjePfAhs0k” title=”How To Remove Malware From ANY Android! (2021)” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Povzeto po: Računalniške novice

Dodatne povezave: Dr. Web

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica