Pregled Roidmi Zero Z1 Air: zmogljivo sesanje in ura baterije
Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec

Pregled Roidmi Zero Z1 Air: zmogljivo sesanje in ura baterije

Brezžični sesalnik poenostavlja čiščenje zaradi svoje kompaktnosti in neodvisnosti od žic.

V zadnjih letih so brezžični ročni sesalniki v primerjavi s tradicionalnimi možnostmi postali zelo razširjeni, priročnejši in kompaktnejši. Vendar je na trgu še vedno malo resnično kakovostnih in hkrati cenovno dostopnih modelov. Debitant Roidmi Zero Z1 Air ima sesalno moč do 120 vatov, deluje avtonomno do 1 ure in je sestavljen iz prijetnih materialov. Je novost vredna pozornosti?

Komplet za dostavo

Sesalnik in pribor sta zapakirana v veliko škatlo z ročajem za nošenje. Komplet šob je omejen na motorizirano gladko talno krtačo s cevjo in majhno špranjsko šobo. Proizvajalec je med drugim vključil napajalnik, stenski nosilec in krtačo za čiščenje sesalnika.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 02

Oblikovanje in komplet dodatkov

Zunanjost Roidmi Zero Z1 Air se osredotoča na praktičnost in preproste oblike. Vsak element ima svoj namen: pod ročajem s sprožilcem je prostor za baterije, nad zabojnikom za odpadke – spredaj motor in šoba. Bela plastika brez opazne teksture sploh ne zbira prstnih odtisov in ne praska.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 03

Na karoseriji je najmanj funkcionalnih elementov, le sprožilec in gumb za vklop, ki nato spremeni tri načine.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 04

Velika kombinirana krtača z mehkimi velur in ščetinastimi vložki je namenjena predvsem gladkim površinam, kot so parket, laminat, ploščice ali linolej. In v manjši meri za preproge, saj togost ščetin ni dovolj za česanje skozi gost kup. Med čiščenjem se valj vrti, zbira prah in briše odvečne proge. Majhna količina vode ni problem, vendar je z Roidmi Zero Z1 Air nemogoče zbirati luže, saj elektromotor, vgrajen v krtačo, ni zasnovan za mokro čiščenje.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 05

Nastavek je povezan s standardizirano pritrditvijo z gumbom za zaklepanje – to je zanesljiva in priročna rešitev. Popolnoma enak priključek najdemo tudi pri drugih akumulatorskih sesalcih, zato je mogoče razširiti skromen nabor dodatkov Roidmi Zero Z1 Air.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 06

Špranjska šoba je namenjena čiščenju spojev sedežnih garnitur, naslanjačev, letev, uporabna pa je tudi za samočiščenje notranjosti avtomobila. Poleg tega baterija, vgrajena v sesalnik, omogoča, da med čiščenjem stroja niste odvisni od vtičnice.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 07

Izkušnje pri uporabi in avtonomija

Roidmi Zero Z1 Air ima dobro ergonomijo, zmerno debel ročaj z naslonom za kazalec, kot rokavico prilega v roko, vendar se zdi spolzka – premalo gumiranih blazinic. Teža na ravni 1,5 kilograma se zdi zmerna, roka se ne utrudi, še posebej, ker sesalnik med čiščenjem počiva na tleh skozi krtačo. Simetrična oblika enako ustreza desničarjem in levičarjem. Sicer je izdelava všeč, Roidmi Zero Z1 Air daje vtis zanesljive naprave, ki bo zdržala več kot eno leto.

Glavna krtača je povezana s podaljškom cevi brez teleskopa. S povečanjem za 177 centimetrov je sestavljeni sesalnik na ravni pasu in se enostavno kotali naprej in nazaj, krtačo vrtimo z vrtenjem krtače. Kot je bilo omenjeno zgoraj, je šoba z mehkim valjčkom primerna predvsem za gladka tla, odlično zbira prah in drobne odpadke ter površino tudi obriše pred črtami. Vzdolž roba ščetke je nalepljen mehak material, zaradi česar prašne sledi ne ostanejo.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 08

Motor deluje samo, ko držite sprožilec, da preprečite nepotrebno zapravljanje energije. Na splošno je to priročno, saj je roka še vedno nenehno na ročaju, vendar v nekaterih primerih ni dovolj zaklepanja. Neprijetnosti – ob zagonu se vklopi najmanjša moč, želeni način je treba vsakič izbrati z gumbom. Največja poraba energije je 335 W, sesalna moč je omejena na 120 vatov. Posledično je v večini primerov povprečna moč zadostna, občasno morate v posebno zapostavljenih primerih vklopiti največjo moč. Ampak pošteno je reči, da je brezžični Roidmi Zero Z1 Air po moči slabši od klasičnih žičnih sesalnikov, vendar to kompenzira enostavnost uporabe.

Vgrajena baterija zadostuje za čiščenje dveh prostorov v srednjem načinu, torej za 25-30 minut dela. Pri najmanjši sesalni moči čas delovanja doseže 60 minut, pri največji pa se zmanjša na 15 minut. Indikator, sestavljen iz štirih lučk, je nameščen na bateriji poleg krožnega napajalnega priključka. Potrebno je natanko 3 ure, da se polna baterija z močjo 2500 mAh popolnoma napolni.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 09

Skrb za vaš Roidmi Zero Z1 Air

Smeti zbiramo v 650-mililitrski bučki, kar zadostuje za čiščenje majhnega dvosobnega stanovanja. Če želite smeti odvreči, morate pritisniti sivi gumb, nato pa se bo pokrov odprl od spodaj in vsa vsebina posode bo v vreči za smeti.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 10

Poleg praznjenja posode mora ciklonski separator redno vzdrževati. Ročno se odvije v nasprotni smeri urnega kazalca. Najprej je treba ločilo očistiti s popolno krtačo, nato ga pred ponovno namestitvijo sprati z vodo in temeljito posušiti.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 11

Za ločevalnikom je nameščen ogljikov zračni filter, ki preprečuje, da bi se prah vrgel nazaj iz koša. Drugi zračni filter se nahaja pod zgornjim plastičnim pokrovom. Učinkovitost je všeč, prah iz zraka Roidmi Zero Z1 Air ne leti, po čiščenju ni značilnega vonja sesalnika.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 12

Vrteči se valj odstranimo s telesa ščetke, da se znebimo zbranih las in jih redno peremo.

Polnjenje in shranjevanje

V kompletu je preprost sistem za shranjevanje s protidrsno blazinico. Telo sesalnika s priključeno cevjo in krtačo je vstavljeno v utor in ne zdrsne pod lastno težo. Za razpokano orodje ni prostora. Stenska pritrditev s tovarniško uporabljenim dvostranskim trakom, ki verjetno ne bo deloval s tapetami.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 13

Napajanje za 30 voltov in 0,8 ampera nestandardno z okroglim vtičem.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 14

Povratne informacije po dveh tednih uporabe

Pred povzetkom predlagam, da se seznanite s tehničnimi značilnostmi Roidmi Zero Z1 Air.

 • Vrsta čiščenja: suho.
 • Zbiralnik prahu: bučka s ciklonskimi filtri, 650 ml.
 • Poraba energije: 450 vatov.
 • Sesalna moč 140 Aut.
 • Teža motorne enote: 1,55 kg.
 • Kapaciteta baterije: 2500 mAh pri 25,2 V (63 Wh).

Še enkrat smo prepričani v priročnost brezžičnega sesalnika in ne gre samo za postopek čiščenja. Skrb za Roidmi Zero Z1 Air je tudi zelo enostavna in enostavna: dovolj je, da posodo za odpadke vsakič izpraznite s pritiskom na gumb in ciklon redno spirate. Toda ključna prednost pred tradicionalnimi sesalniki je lep videz in brez občutka neprijetne prašne enote iz preteklosti. V primeru Roidmi Zero Z1 Air manjkajo samo krtače za preproge in oblazinjenje, ki jih najdemo pri dražjih modelih. Sesalna moč, čeprav slabša od žičnih sesalnikov, zadostuje za redno čiščenje ne posebej zapostavljenih stanovanj. Če upoštevamo stroške 167,20 € v času pisanja, je Roidmi Zero Z1 Air dober posel.

Roidmi Zero Z1 Air Brezzicni Sesalec 15

Prednosti:

 • enostavnost uporabe brez žic;
 • kakovostna montaža in dobri materiali;
 • zadostna avtonomija;
 • enostavno vzdrževanje s prostorno posodo za prah 650 ml;
 • učinkovit sistem za filtriranje zraka;
 • dostopna cena v primerjavi s konkurenti.

Minusi:

 • brez priložene krtače za preproge;
 • preveč preprost sistem za shranjevanje ob steni.

Morda ni všeč:

 • je lahko neprijetno za visoke ljudi zaradi pomanjkanja teleskopskega mehanizma v cevi;
 • pomanjkanje gumiranih blazinic na ročaju.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica