Pregled Samsung Galaxy Watch 6
Galaxy Watch6

Pregled Samsung Galaxy Watch 6

Pri Samsung Galaxy Watch 6 gre za kompromise. Ima enako eleganten dizajn kot njegov predhodnik, vendar ima večji in svetlejši zaslon. Samsung zmanjša okvir in poveča uporabno površino zaslona, hkrati pa dvigne najvišjo svetlost na 2000 nit za izboljšanje vidljivosti na prostem. Kompromis je življenjska doba baterije: pri testiranju je Galaxy Watch 6 zdržala manj kot cel dan s polnjenjem z omogočenim vedno vklopljenim zaslonom, kar je manj kot 30 ur pri Galaxy Watch 5. Na splošno Watch 6 še naprej nudijo odlično zmogljivost in fantastičen nabor funkcij za življenjski slog, fitnes, zdravje in varnost. Čeprav zaradi zmanjšane življenjske dobe baterije Galaxy Watch 6 še vedno izstopa kot najboljša pametna ura, ki je združljiva s sistemom Android, ta trenutek preprečuje, da bi si prislužila nagrado po izbiri urednikov.

Standardna ura Galaxy Watch 6 ima okvir na dotik za hitro drsenje, aluminijasto ohišje in vodi prijazen športni pas. Galaxy Watch 6 Classic ponuja nekaj oblikovnih nadgradenj, vključno s fizičnim vrtljivim okvirjem (namesto okvirja na dotik), sijočim in trpežnejšim ohišjem iz nerjavečega jekla ter elegantnejšim hibridnim pasom iz ekološkega usnja.

Poleg teh oblikovnih razlik imata Watch 6 in Watch 6 Classic enake specifikacije baterije, ocene vzdržljivosti, funkcije povezljivosti, notranji pomnilnik, shranjevanje, procesor, senzorje, operacijski sistem in uporabniški vmesnik.

Z okvirjem na dotik lahko povlečete po robu zaslona ure za hitro pomikanje po menijih. Okvir na dotik dobro deluje na Watch 6 in ves čas ga uporabljam za hiter dostop do ploščic s številčnice ure, pa tudi za pomikanje po meritvah, dolgih blokih besedila in meniju aplikacije. Če želite, lahko onemogočite okvir na dotik tako, da odprete Settings > General > Touch Bezel.

Watch 6 je na voljo v velikostih 40 mm (majhna) ali 44 mm (velika) v treh barvnih možnostih ohišja: grafitna, zlata (na voljo samo v majhnih) ali srebrna (velika). Watch 6 Classic je na voljo v velikostih 43 mm (majhna) ali 47 mm (velika) v črni ali srebrni barvi.

Podobno kot Apple Watch deluje samo s telefoni iPhone, je serija Galaxy Watch 6 ekskluzivna za telefone Android. Galaxy Watch 6 in Watch 6 Classic sta združljivi z napravami s sistemom Android 10 ali novejšim z več kot 1,5 GB RAM-a. Čeprav lahko Galaxy Watch 6 združite s telefoni Android, ki niso proizvajalci Samsung, nekatere funkcije delujejo samo s telefoni Samsung Galaxy, vključno z obvestili o nepravilnem srčnem ritmu, opozorili o ločevanju telefona in aplikacijo Camera Controller. Za primerjavo, ura Google Pixel Watch, ki jo poganja Wear OS, nima nobenih omejitev, ko je združena s telefonom Android, ki ni Pixel.

Samsungove najnovejše pametne ure poganjajo Wear OS 4 s programsko opremo podjetja One UI 5 Watch. Ura One UI 5, ki je bila najavljena to pomlad, med drugimi funkcijami predvsem zagotavlja robustnejši dostop do storitev v sili, nove vpoglede v spanje in prilagojene podatke o območju srčnega utripa. Za nadgradnjo ne potrebujete popolnoma nove pametne ure, saj je One UI 5 Watch na voljo v seriji Galaxy Watch 4 in novejših.

Kot pri lanskem modelu ima Galaxy Watch 6 izjemno svetel in lep zaslon na dotik Super AMOLED z možnostjo vedno vklopljenega. Majhna velikost ima 1,3-palčni zaslon z ločljivostjo 432 x 432 slikovnih pik, medtem ko ima velika velikost 1,5-palčno ploščo z ločljivostjo 480 x 480 slikovnih pik. Galaxy Watch 5 ima enako velikost ohišja 40 mm in 44 mm, vendar z 1,2-palčnimi (396 x 396) in 1,4-palčnimi (450 x 450) ploščami.

Povzeto po PCMAG

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica