Potek nakupa

Navodila za uporabo spletne trgovine

Dobrodošli v spletni trgovini priporocam.si.

Vsaka spletna trgovina je po svoje unikatna in kljub svetovnim smernicam spletnega trgovanja čisto vsaka ponuja nekaj več, na drugačen, svojevrsten način.

Da bi bil nakup kar se da preprost in učinkovit, smo za vas pripravili navodila, v katerih boste našli odgovore na vsa še tako zahtevna vprašanja.

Zasnova strani

Spletna stran je razdeljena na več tematsih sklopov, ki se še dodatno razdelijo.

Spletna trgovina – spletna trgovina je primarni del spetne strani in v njem se boste zadrževali največ časa. Vsi artikli, seznami, iskalniki, primerjave in košarica spadajo pod ta sklop.

Storitve – portal storitev je trenutno v pripravi.

Vsebine – to je tematski sklop na katerem se ravnokar nahajate. Nudi vam obilico navodil, splošnih pogojev, kontaktnih podatkov, seznam poslovalnic in pa kontaktni obrazec za neposredno kontaktiranje.

Da pa se nikoli nebi izgubili imate na črni vrstici v kateri se nahaja tudi iskalnik (desno), zapisano trenutno pozicijo na spletni strani (breadcrumbs). S klikom na katero koli povezavo znotraj pozicij, vas nemudoma preusmeri na željeno stran.

Izbiranje artiklov

Spletna trgovina je razdeljena na različne oddelje, v katerih se nahajajo kategorije. Izdelke pa si lahko ogledate tudi po seznamu projivajalcev.

Seznami artiklov so pregledno ločeni po straneh in jih je mogoče sortirati glede na ceno, naziv in starost artikla. Vrstne rede pa je mogoče prikazati padajoče in naraščajoče. S tem še hitreje pridete do željenih produktov.

Poleg seznamov kategorij pa spletna stran ponuja tudi druge sezname artiklov:

 • akcijska ponudba (najbolj zanimivi artikli v akciji
 • novosti v ponudbi (seznam najbolj svežih produktov)
 • iskalnik vsebin

Ogled artikla

Ko najdete pravi artikel ga odprete s klikom na njegov naziv in prikaže se vam njegova predstavitvena stran. Tukaj lahko najdete podroben opis izdelka.

Na levi strani boste našli slike produkta, s klikom nanje pa boste odprli galerijo vseh slik (slike so simbolične in po nekod ne prikazujejo dejanskega artikla). Pod opisom artikla se nahaja cena, ki je ponekod v akciji, zato je deljena na “Redno ceno” in “Spletno ceno”. V tem primeru je poleg cene prikazan tudi prihranek. Pri vsakem artiklu pa je napisana tudi stopnja davka na dodano vrednost.

V desnem zgornjem kotu se nahaja logotip blagovne znamke proizvajalca, pod njem zaloga gledanega artikla (Artikel na zalogi / Artikel ni na zaogi). Artikli, ki niso na zalogi so prav tako dobavljivi in jih s klikom na “Dodaj v košarico” lahko naročite prav tako kot tiste, ki jih imamo na zalogi.

Pod zelenim pikazovalnikom zaloge pa se nahaja še seznam dodatnih povezav, ki vam omogočajo ogled:

 • Več fotografij artikla
 • Ogled tabele specifikacij artikla
 • Več sorodnih artiklov
 • Ogled uradne spletne strani proizvajalca
 • Ogled uradne spletne strani produkta
 • Video predstavitev (nimajo vsi produkti)
 • Dokumentacija (Navodila za uporabo)

Pod opisom artikla se nahajajo sorodni artikli, ki spadajo v isto kategorijo kot gledan artikel.

Dodajanje artiklov v košarico

Artikle dodate v vašo košarico z gumbom na tri različne načine:

 • klik na gumb “dodaj v košarico” na predstavitvi artikla
 • klik na gumb “dodaj v košarico” na seznamih artiklov (desni spodnji kot)

Ko artikel dodate v košarico vas spletna trgovina nemudoma postavi v vašo košarico. Tukaj imate preprost pregled artiklov, ki ste jih dodali. Spreminjate jim lahko količino ali pa jih tudi odstranite.

Naročila

Ko imate željene produkte v košarici in bi želeli opraviti nakup kliknete na gumb “nadaljuj nakup”. Pridete na stran, ki od vas zahteva identifikacijo.

Če ste že kupovali pri nas preprosto vpišete vaše uporabniško ime in geslo in nadaljujete z nakupom.

Registracija novega uporabnika

V kolikor še niste kupovali pri nas, kliknete na gumb “želim opreti nov račun”. Nato vpišete vse potrebne podatke, ki jih obrazec od vas zahteva in ko končate, ste že avtomatsko prijavljeni z novim uporabniškim imenom in geslom, prav tako pa na izbran e-poštni račun prejmete obvestilo o registraciji in geslu za dostop.

Nadaljevanje nakupa

Na drugem koraku nakupa pregledate vse svoje informacije in če so pravilne kliknete na gumb “nadaljuj”. Odpre se vam predogled naročila in podatki za pošiljanje. V koliko želite kaj popraviti brez problema greste korak nazaj s klikom “popravi”.

Ko ste s predogledom nakupa zadovoljni kliknete na gumb “zaključi nakup” in nakup je bil opravljen.

Na izbrani e-mail boste prejeli pošto s predogledom naročenih artiklov in ponudbo, ki si jo lahko natisnete.

Če ste za plačilo izbrali plačilo s plačilnim nalogom, pa boste v e-pošti dobili tudi plačilni nalog s katerim boste plačali opravljen nakup.

Ko naši uredniki nakup pregledajo vam odpošljejo sporočilo, da je bil nakup zaključen.

Če ste izbrali prevzem v naši poslovalnici pa bo v e-poštnem sporočilu pisal tudi naslov poslovalnice, kjer boste prevzeli naročeno blago.

Dostava preko pošte se dodatno plača in je razvidna na predogledu naročila, v e-poštnem sporočilu in ponudbi. Prevzem blaga v poslovalnici je brezplačen.

Urejanje osebnih nastavitev

Ko ste prijavljeni v sistem s svojim uporabniškim imenom in geslom lahko naknadno spreminjate svoje nastavitve, ki bodo veljale pri vseh naslednjih nakupih in vam jih ne bo potrebno vedno ponovno popravljati.

Prav tako imate na voljo spremembo gesla, ki vas o novem geslu obvesti preko e-pošte in pa pregled preteklih naročil.

Pregled preteklih naročil

Na tem seznamu imate celoten pregled vaših prteklih naročil s statusi o nakupu. Nakupi so lahko “Sprejeti”, “Na čakanju”, “Odposlani”.

Ko oddate naročilo je ta avtomatsko “Sprejet”. Ko ga naši uredniki pregledajo mu nastavijo status “Odposlano”, če je nakup zaključen oziroma “Na čakanju”, če slučajno artikla ni na zalogi. V tem primeru vas tudi pisno obvestijo preko vaše e-pošte.

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije se obrnite na naš e-poštni naslov info@priporocam.si ali pa pokličite naše svetovalce na telefonsko številko 064 275 535. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Vabimo vas tudi k branju Splošnih pogojev poslovanja.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica