Zaščita oči

Zakaj kolekcija GAMECHANGER?

Modra luč je nova UV luč.

Z uporabo pametnih telefonov in računalnikov, ki postajata standardni del našega vsakdanjega življenja je tveganje prekomerne izpostavljenosti modri svetlobi lahko zaskrbljujoče.

Medtem ko je modra svetloba v majhnih odmerkih lahko koristna čez dan, preveč modre svetlobe ponoči lahko moti naravni cirkadiani ciklus našega telesa. Modra svetloba zavira izločanje melatonina, hormona, ki je potreben za uravnavanje našega spanca ponoči.

Učinki modre svetlobe na naše vsakodnevne dejavnosti so lahko zelo različni, a veliko ljudi se sprašuje, kako zaščititi oči pred zasloni.

Optični trg in igričarska industrija si začnjata vse bolj deliti skupno mnenje, kar vodi do leč, ki se bodo uporabljale za zaščito pred zaslonom, saj smo navajeni nositi sončna očala za zaščito pred škodljivimi UV-žarki.

Kaj je modra luč?

Modra svetloba se pojavi pri normalni dnevni svetlobi in sama po sebi ni slaba. ravno nasprotno:
Kratkovalovna modra svetloba ne pripisuje le pozitivnega vpliva na naše psihično počutje in naše vitaminsko ravnovesje, ampak je odgovorna tudi za zdravo delovanje v vsakdanjem življenju. Poživlja telo in duha.

Zaradi prevelikega odmerjanja je sevanje modre svetlobe nevarno. Modra svetloba je prenehala obstajati le v naravi, vse pogosteje jo postavljajo pred naše oči z uporabo računalniških zaslonov, pametnih telefonov, tablic in drugih zaslonov.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica