Najboljše televizijske inovativnosti v letu 2023 (do sedaj)

Najboljše televizijske inovativnosti v letu 2023 (do sedaj)

Od popolnoma brezžične televizije do super hitrih zaslonov, berite naprej in poiščite najbolj impresivne televizorje, napovedane na letošnjem sejmu CES.

Vsako leto CES navduši tehnološke fanatike z osupljivimi inovacijami, kot so leteči avtomobili, naprave za spreminjanje barv ali novi tovornjak Ram EV. In čeprav je vse to fascinantno videti in ustvarja privlačne naslove, zame to naredijo inovacije iz resničnega sveta, ki jih uporabljamo vsak dan – in najbolj inovativni televizorji spadajo naravnost v to kategorijo. Preizkušene blagovne znamke, kot sta LG in Roku, so med sejmom CES 2023 izdale veliko napovedi, vendar pa obstajajo tudi obetavne znamke, ki se prebijajo med kul množice, kot je Displace s svojo brezžično televizijo.

DisplaceTV

Resnično brezžični 55-palčni televizor z ločljivostjo 4K, ki se pritrdi neposredno na steno brez montaže ali vrtanja? To je DisplaceTV. Displace je ustvaril 55-palčno televizijo na baterije, ki tehta manj kot 20 funtov in deluje do enega meseca z enim polnjenjem. Podjetje pravi, da ga je mogoče enostavno premikati iz sobe v sobo, zahvaljujoč lastniški vakuumski tehnologiji aktivne zanke, zaradi katere se prilepi na stene ali na steklena okna. Televizor ima upravljanje z glasom, dotikom in kretnjami ter brez fizičnega daljinskega upravljalnika. Ideja je, da omogoča bolj intuitivno izkušnjo gledanja. Displace pravi, da se lahko do 16 teh televizorjev združi in ustvari komercialne zaslone, ki učinkovito delujejo sosednje za povečanje velikosti zaslona.

LG 93-inčni Wireless M3 OLED TV

Čeprav se ne more sam prilepiti na steno kot DisplaceTV, ta ogromen 93-palčni televizor ponuja ločljivost 4K pri frekvenci do 120 Hz. Na voljo je z ločenim ohišjem Zero Connect, ki ga je mogoče postaviti kjer koli blizu televizorja, in LG pravi, da bo njegov lastniški algoritem prepoznal optimalno pot prenosa brez zamud. Zero Connect box pove televizorju, kaj naj počne in igra, in da postane resnično brezžična televizija, so vsi kabli priključeni na box in ne na TV.

Roku TV

Roku TV prodira v proizvodnjo in bo spomladi 2023 začel izdelovati lastne televizorje. Podjetje za storitve pretakanja je že sodelovalo s podjetji, kot sta Hisense in TCL, da bi izdelalo pametne televizorje z operacijskim sistemom Roku. Novi televizorji podjetja bodo spadali v dve kategoriji, Roku Select in Plus Series, in bodo v velikosti od 24 do 75 palcev. Vsi televizorji bodo vključevali daljinske upravljalnike Roku Voice, televizorji serije Plus pa bodo razširili glasovno upravljanje in druge ponudbe, glede na prvi pogled ZDNET na televizorje Roku.

Samsung MicroLED 8K v manjših velikostih

Samsung je na sejmu CES prav tako veliko napovedal, saj je predstavil nove 50-, 63-, 76-, 89-, 101- in 140-palčne televizorje MicroLED, čeprav podrobnosti o cenah še niso na voljo. MicroLED televizorji podjetja so verjetno najhitrejši zasloni, ki so na voljo na trgu. Samsung se ponaša z 2-nanosekundnim odzivnim časom ali 2 milijardinkama sekunde. MicroLED uporablja mikrometrske LED diode za izražanje posameznih slikovnih pik in ne uporablja osvetlitve ozadja ali barvnega filtra, kar lahko ustvari boljši kontrast in barvno natančnost kot tradicionalni televizorji na trgu. Zasloni MicroLED so znani po tem, da so preveliki, običajno nad 100 palcev, zato je možno, da se bodo za napovedane manjše velikosti znižale tudi visoke cene, ki jih prinaša tehnologija.

Hisense ULED TV

Hisense je napovedal tudi novo tehnologijo za svojo televizijsko linijo: Mini LED bodo v središču pozornosti pri novih funkcijah podjetja. Nova tehnologija v zaslonih je najbolj očitna v 85-palčnem pametnem televizorju Hisense ULED X, ki bo ponujal 16-bitni nadzor svetlobe za natančnejše prilagoditve zatemnitve, kot tudi 2.500 nit v najvišji svetlosti v 5.000 lokalnih območjih zatemnitve. Drugi modeli Hisense z mini LED diodami so U6L, U7K in U8K, slednji od obeh ima Wi-Fi 6E.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica