4.10.2023 – prihod Google Pixel 8 serije
Google Pixel 8

4.10.2023 – prihod Google Pixel 8 serije

Govorice o Pixelu 8 so v središču pozornosti, potem ko je imela serija iPhone 15 – ki je zdaj opremljena z USB-C – priložnost predstaviti svoje novosti na Applovem dogodku »Wonderlust«. Tehnološki velikan s sedežem v Cupertinu nam je pokazal, kaj ima. Zdaj je čas, da Google prilagodi svoje vodilne telefone. Ali lahko Pixel 8 in Pixel 8 Pro zasenčita iPhone 15?

Pixel 8 ali Pixel 8 Pro nikakor ne moreta premagati niti iPhone 15 osnovnega razreda v smislu moči – Apple je s svojimi zmogljivimi čipi A16 Bionic in A17 Pro v tem pogledu kilometre pred Googlovimi telefoni.

Vendar ima Google prednost s svojimi odličnimi programskimi funkcijami, ki jih poganja AI, zahvaljujoč Tensorju (njegovemu sistemu na čipu po meri). Pričakuje se, da bo naslednja generacija telefonov Pixel 8 z novim procesorjem Tensor G3 dvignila svojo sposobnost strojnega učenja.

Kaj še Google pripravlja za Pixel 8 in Pixel Pro? Poglobimo se v vse, kar vemo o tem, zahvaljujoč govoricam in uhajanju informacij.

Datum izdaje telefona Pixel 8

Nova Google Pixel 8 in Pixel 8 Pro imata datum izdaje 4. oktober 2023. Konec avgusta je velikan iskalnikov objavil vabila na osebni predstavitveni dogodek »Made by Google« 4. oktobra.

Poleg tega v povabilu izrecno piše, da bo Google “predstavil najnovejše dodatke [svojemu] portfelju naprav Pixel.” Ne morete biti bolj jasni od tega. Poleg Pixel 8 in Pixel Pro pričakujemo tudi novi Pixel Watch in Pixel Buds.

Cena naprav Pixel bi lahko skokovito narasla

Dve generaciji je serija Pixel nihala med cenovnim razponom 599 $ (začetni Pixel) in 899 $ (Pro Pixel). Vendar pa po besedah uglednega razkrivalca informacij Yogesha Brara namerava Google zvišati ceno Pixela 8 za 50 $, tako da bo dosegla 649 $. Yogesh Brar ni govoril o ceni Pixel 8 Pro, vendar upamo, da bo ostala pri 899 $.

Oblikovanje

Ni nam treba špekulirati in napovedovati, kako bodo izgledali novi telefoni – informacije o Pixel 8 so pricurljale iz samega Googla. Ali menimo, da je bilo namerno ustvariti hype? ja Vendar se ne pritožujemo.

Na primer, konec avgusta je uporabnik X @Android_setting opazil, da je Google »pomotoma« naložil fotografijo Pixel 8 Pro na stran Google Naročnine in storitve.

Kako je uporabnik X s sokoljimi očmi vedel, da gre za Pixel 8 Pro? Nadomestno besedilo je to potrdilo in razkrilo, da moški drži različico Pro v odtenku Porcelain. V začetku septembra je Google s svojimi napačnimi uhajanji informacij naredil še eno stopnjo višje in “pomotoma” predstavil 360-stopinjski Pixel Simulator demo telefona naslednje generacije. To razkritje je uničilo trditve, da bi lahko bila serija Pixel 8 prvi Googlov telefon samo z eSIM. Videti je, da bo serija Pixel 8 res imela fizično režo za SIM.

Če pogledamo nazaj v juliju, smo dobili informacije o Google Pixel 8 Pro v naravi, ki razkriva manjše spremembe njegove znane zasnove palice kamere, podobne vizirju.

Na podlagi teh uhajanj opažamo naslednje oblikovne prilagoditve:

Pixel 8

 • Pixel 8 je na videz tanjši od Pixela 7 (0,34 palca proti 0,35 palca)
 • Pixel 8 (in Pixel Pro) imata bolj zaobljene vogale
 • Barve žada, sladkega korena, potonike in meglice

Pixel Pro

 • Zdi se, da so kamere Pixel 8 Pro zaprte v eni tabletki (Pixel Pro 7 je imel kamere razporejene v obliki tablete in luknje)
 • Zdi se, da je pod bliskavico fotoaparata dodaten senzor. To naj bi bil novi termometer, o katerem se govori. Da, ta telefon lahko odčitava vašo telesno temperaturo (več o tem kasneje)
 • Barve žada, sladkega korena, porcelana in neba
 • Pixel Pro 8 naj bi bil tako kot Pixel 8 tanjši (0,34 palca proti 0,35 palca).

Dobili smo tudi dražljivko od samega Googla o Pixel 8 in Pixel 8 Pro. Preverite spodaj.


Razen nekaj popravkov se pričakuje, da bosta 8 in 8 Pro ohranila Pixelov znani oblikovalski jezik “vizirja”.

Nadgradnje zaslona Pixel 8

Android Authority (AA) je s sklicevanjem na vir znotraj Googla dejal, da bo serija Pixel 8 dobila nekaj sladkih novih nadgradenj, vključno z boljšo svetilnostjo, boljšo hitrostjo osveževanja, višjo ločljivostjo in več. Spodaj si oglejte govorice o novih funkcijah:

 • Pixel 8 naj bi imel manjšo ploščo (6,1-palčni zaslon v primerjavi s 6,3-palčnim zaslonom)
 • Pixel 8 Pro bo verjetno imel enak 6,7-palčni zaslon kot njegov predhodnik, vendar ima bolj raven zaslon
 • Google domnevno opušča ločljivost Pixel 8 Pro 3.120 x 1.400 na ločljivost 2.992 x 1.344. Ločljivost Pixela 8 naj bi bila nespremenjena pri 2.400 x 1.080.
 • Boljša svetlost na vseh področjih. Vir AA trdi, da imata Pixel 8 in Pixel 8 Pro svetlost 1.400 nit oziroma 1.600 nit, v primerjavi s 1.000 nitmi za oba.
 • Pixel 8 bo skočil na 120 Hz hitrost osveževanja z 90 Hz. Pixel 8 Pro bo še naprej imel 120Hz zaslon kot njegov predhodnik, vendar bo imel bolj spremenljivo hitrost osveževanja. Z drugimi besedami, hitrost osveževanja se bo prilagodila vaši dejavnosti (npr. če igrate igre, se bo hitrost osveževanja dvignila, če pa se preprosto pomikate, bo padla).

Toda počakaj, še več je. Če preberete tvit Yogesha Brara v razdelku s cenami, boste opazili, da so omenili, da bo serija Pixel 8 morda opremljena z novim ultrazvočnim čitalnikom prstnih odtisov. Če je to res, je to nadgradnja optičnih bralnikov Pixel 7. Kaj je razlika? Optični bralnik prstnih odtisov uporablja LED lučko za »zaznavanje« vašega prstnega odtisa.

Naprednejši ultrazvočni čitalnik prstnih odtisov, ki ga najdemo v telefonih serije Samsung Galaxy S, pošilja ultrazvočne impulze – ali zvočne valove – na vaš prst. To optičnemu bralniku pomaga preslikati vzorce vaših prstnih odtisov. Kot taka bi morala telefona Pixel 8 in Pixel 8 Pro ponujati hitrejšo biometrično avtentikacijo prek senzorja prstnih odtisov v zaslonu, zahvaljujoč novi ultrazvočni tehnologiji.

Nov temperaturni senzor?

Marca je 91mobiles opustil privlačen videoposnetek, ki razkriva, da bo Pixel 8 Pro služil tudi kot termometer. Kot že omenjeno, je senzor telesne temperature nameščen na palici kamere pod bliskavico. Videoposnetek, ki je pricurljal v javnost, prikazuje žensko, ki prikazuje, kako uporabljati termometer Pixel 8.

Pixel 8 menda ne bo imel te funkcije. Zdi se nekoliko smešno, vendar bo zagotovo pomagalo Googlovim telefonom naslednje generacije izstopati iz množice.

Specifikacije za Pixel 8

Čip Tensor G2 v telefonih Pixel 7 in Pixel 7 Pro je kar nekakšen snoozefest. V primerjavi z drugimi telefoni na trgu je njegova procesorska moč pomanjkljiva. Po podatkih Android Authority je Tensor G2 dve generaciji za svojimi tekmeci, zaradi česar je serija Pixel v posmeh med močnejšimi konkurenti (npr. serija iPhone in Samsung Galaxy S). Vendar pa je novo uhajanje iz AA razkrilo, da bo čip Tensor G3, ki naj bi bil vgrajen v Pixel 8 in Pixel 8 Pro, zmanjšal vrzel v zmogljivosti med seboj in drugimi vodilnimi čipi v razredu. Vendar se jim ne bo uspelo ujemati.

Z drugimi besedami, pričakujte znatno povečanje zmogljivosti s Tensorjem G3, vendar bo še vedno zaostajal za eno generacijo in se bo ujemal z vodilnimi nabori čipov iz leta 2022. Vendar ne pozabite, da to ni nujno slabo. Številni Googlovi konkurenti (npr. Samsung in Apple) napolnijo svoje telefone z večjo močjo, kot jo potrebujejo, zato bi moral imeti Tensor G3 dovolj moči, da bi opravil vse vaše hitre naloge.
Tensor G3 naj bi prav tako dobil “precejšnjo nadgradnjo” s svojo Tensor Processing Unit (TPU), ki naj bi olajšala vse privlačne nove dobrote umetne inteligence, ki jih Google pripravlja za Pixel 8. Končno, podobno kot iPhone 15, GPU znotraj Tensor G3 bo podpiral sledenje žarkom, kar pomeni, da bi moralo biti igranje mobilnih iger na telefonih Google Pixel 8 bolj vizualna poslastica.

Vas zanimajo različice, ki jih bodo ponujali novi telefoni?

Po besedah tipsterke Kamile Wojciechowske naj bi imel Pixel 8 v sodelovanju z AA naslednje konfiguracije:

 • 128 GB prostora za shranjevanje/8 GB RAM-a
 • 256 GB prostora za shranjevanje/8 GB RAM-a

Pixel 8 Pro bo imel naslednje konfiguracije:

 • 128 GB pomnilnika/12 GB RAM-a
 • 256 GB prostora za shranjevanje/12 GB RAM-a
 • 512 GB prostora za shranjevanje/12 GB RAM-a

Googlov insajder je za AA povedal, da medtem ko bo Pixel 8 dobil povečanje kapacitete baterije (4.485 mAh v primerjavi s 4.270 mAh), Pixel 8 Pro verjetno ne bo dobil nadgradnje (tj. 5.000 mAh).

Kamere Pixel poskušajo ostati pred iPhoneom 15

Pixel 8 in Pixel 8 Pro bosta menda še naprej imela široki kameri 50 MP, vendar bo Google morda povečal senzor. To naj bi povečalo zbiranje svetlobe za 35 %. Kot tako bi moralo fotografiranje v okoljih s šibko svetlobo dati boljše rezultate.

Druge nadgradnje fotoaparata, ki bodo morda prišle v serijo Pixel 8:

 • Boljše ultraširoke kamere za Pixel 8 in Pixel Pro, vendar ima slednji bolj osupljivo izboljšavo
 • Boljši senzor časa leta (ToF), vendar je to samo za Pixel 8 Pro. To bi moralo zagotoviti, da je samodejno ostrenje manj majavo.

Na žalost se zdi, da ni nobenih sprememb pri teleobjektivu. Tako kot njegov predhodnik bo tudi Pixel 8 Pro še naprej zagotavljal 5-kratni optični zoom (podobno kot novi iPhone 15). Prav tako je treba omeniti, da naj bi Google naredil nekaj večjih sprememb tudi v aplikaciji Google Camera.

Povzeto po Mashable.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica