Serija televizorjev Samsung 2023: vse, kar morate vedeti

Serija televizorjev Samsung 2023: vse, kar morate vedeti

Tv1

Leto 2023 naj bi bilo pomembno leto za televizorje Samsung . Korejski tehnološki velikan je napovedal množico modelov QD-OLED, Neo QLED in MicroLED, da bi dosegel skok pred tekmeci, kot je LG, in potrošnikom ponudil, kar si želijo – večje in boljše zaslone.

Spodaj vas bomo popeljali skozi nove televizorje Samsung 4K in 8K, vključno z mogočnim S95C – vodilnim televizorjem QD-OLED podjetja. Poglobili se bomo tudi v Samsungovo najnovejšo TV tehnologijo, od hitre izboljšave slike z umetno inteligenco do novih igralnih funkcij in nadgrajenega vmesnika Tizen Smart TV.

Na dnu te strani boste našli popolno razčlenitev ponudbe televizorjev Samsung 2023. Toda najprej razčlenimo nekaj velikih naslovov …

Več in svetlejši QD-OLED v novi velikosti

Prvemu Samsungovemu televizorju OLED s kvantnimi pikami – 2022 S95B – smo podelili pet zvezdic in ga označili za »bleščeč prvenec«. Opogumljen s svojim uspehom je Samsung predstavil dva nova televizorja QD-OLED za leto 2023 – vodilni S95C in cenovno ugodnejši S90C. Oba bosta na voljo v enakih 55-palčnih in 65-palčnih velikostih kot lanski S95B, skupaj z novo ‘ultra veliko’ 77-palčno velikostjo.

S95C je opremljen s ploščo QD-OLED druge generacije Samsung Display , izdelano iz novega materiala ‘OLED HyperEfficient EL’, ki omogoča najvišjo svetlost do 2000 nit. Zdaj smo videli Samsung S95C v akciji in zdi se, da bo resen tekmec LG G3 , ki uporablja tehnologijo Micro Lens Array za očitno doseganje podobne vrednosti svetlosti.

Samsung je tudi blagoslovil S95C s po meri zasnovanim nevronskim kvantnim procesorjem 4K, ki očitno zagotavlja “neprimerljivo svetlost, živo barvno preslikavo in pametno povečanje ločljivosti 4K z obnovitvijo podrobnosti AI”.

S hitrostjo osveževanja 144 Hz, ki je višja od povprečja, določenim odzivnim časom 0,1 milisekunde in certifikatom AMD FreeSync Premium Pro bi morala biti S95C in S90C dobra izbira za igričarje.

S95C se ponaša z nekaj estetskimi razlikami v primerjavi s svojim bratom S90C, predvsem s škatlo One Connect in možnostjo namestitve poravnano s steno. Dobi tudi 70-vatno 4.2.2-kanalno nastavitev zvočnikov Dolby Atmos s prisotnimi gonilniki za navzgor in navzdol.

Cenovno ugodnejši S90C nima One Connect, zato so njegovi vhodi in izhodi vgrajeni neposredno na zadnji strani televizorja, tako kot pri večini modelov. Kar zadeva celotno zasnovo, je S90C zelo podoben S95B – neverjetno tanek (bolj kot S95C) po večini plošče, vendar z debelejšim plastičnim delom za strojno opremo za obdelavo, zvočnike in povezave.

Zaradi drugačne zasnove se S90C zadovolji tudi z dvema navzdol usmerjenima gonilnikoma in skrajšano različico Samsungovega zvočnega sistema za sledenje objektom, imenovanega Object Tracking Sound Lite. Tudi ne bo tako svetel kot S95C, verjetno zato, ker ne vključuje nove tehnologije plošče QD-OLED, vendar Samsung glede tega trenutno ni povsem jasen.

Želite znižati račun za energijo? Oba nova QD-OLED televizorja podjetja naj bi bila do 25 % bolj energijsko učinkovita kot modeli iz leta 2022.

Tv2

Mini LED televizorji, ki SDR očitno spremenijo v HDR

Želite Samsungov najsvetlejši televizor? Vodilni televizor QN900C Neo QLED Mini z LED osvetlitvijo, na zgornji sliki, ima ločljivost 8K, 14-bitno osvetlitev ozadja in najvišjo svetlost do neverjetnih 4000 nit. Model 2023 bo ponudil izboljšan kontrast zahvaljujoč algoritmom 8K Real Depth Enhancer Pro in Shape Adaptive Light.

Imate raje 4K kot 8K? QN95C – Samsungov najboljši 4K Neo QLED TV za leto 2023 – ima preoblikovan napajalni modul, zaradi katerega so okvirji debeli manj kot 20 mm. Poleg tega elegantna nova oblika odpravlja potrebo po zunanji priključni omarici.

Tako QN900C kot QN95C uporabljata pametne zvijače z umetno inteligenco, da bi izbrskali vse do zadnje kapljice podrobnosti. Ponašajo se tudi s Samsungovim algoritmom »Auto HDR Remastering«, ki uporablja »globoko učenje AI« za dodajanje učinkov visokega dinamičnega razpona ( HDR ) vsebini standardnega dinamičnega razpona (SDR) v realnem času in od prizora do prizora. Če deluje, kot trdi Samsung, bi morali biti starejši filmi SDR in TV-oddaje videti svetlejši in živahnejši.

Kot morda veste, že poteka razprava o tem, ali imajo izdelovalci televizorjev pravico, da se vmešavajo v namere ustvarjalca tako, da brezčasni klasiki dodajo kanček (potencialno nepotrebnega) poliranega HDR … toda hej, to lahko vedno izklopite v nastavitvah. .

Drugje je Samsung štirikrat povečal število zatemnitvenih blokov v svoji liniji Mini LED, kar bi lahko praktično odpravilo ‘cvetenje’ (ko izolirani svetli predmeti na zaslonu prehajajo v temnejša področja zaradi slabe osvetlitve ozadja). Držim pesti.

(Rahlo) nadgrajene igralne funkcije

Glede na to, da konzole naslednje generacije še vedno letijo s prodajnih polic, ni presenetljivo, da je večina Samsungove TV serije 2023 zasnovana tako, da cilja na igralce iger.

Posodobljeno Samsung Gaming Hub (‘standardno’ na skoraj vseh novih pametnih televizorjih Samsung) omogoča dostop do vedno večjega števila storitev pretakanja iger v oblaku, vključno z Xbox Cloud Gaming, Amazon Luna, Nvidia GeForce Now in Utomik. Igralci lahko tudi pretakajo v ločljivosti 4K in si hkrati ogledajo drugo vsebino.

Nadgradnje 2023 vključujejo izboljšano ‘GameBar 3.0’ z MiniMap Sharing in Virtual Aim Point. MiniMap omogoča igralcem, da vidijo priročen zemljevid svoje igre na prvi pogled na katerem koli zaslonu, medtem ko Virtual Aim Point obljublja “bolj opazen križec” v prvoosebnih streljačinah, kar olajša sestrelitev sovražnika z eno samo kroglo. Goljufanje? Vsekakor se nam sliši tako.

Predan igralec računalniških iger? Omeniti velja, da naj bi bil vrhunski S95C prvi OLED TV s certifikatom AMD FreeSync Premium Pro. To bi moralo povzročiti nižjo zakasnitev vnosa in s tem bolj gladko igranje pri igranju podprtih iger.

Tizen 7.0 dobi nove pametne funkcije

Samsungova serija televizorjev 2023 deluje na posodobljeni različici (odličnega) operacijskega sistema podjetja Tizen. Tizen 7.0 naj bi se ponašal s številnimi “novimi in posodobljenimi funkcijami, vključno s 3D pogledom zemljevida, skupnim klepetom in časom povezave”.

Z drugimi besedami, Samsung je olajšal vstop v sejo klepeta v živo ‘watchalong’ in deljenje vaših pogledov na, na primer, igranje določenega člana igralske zasedbe, prenos video klicev iz vašega telefona/tablice Samsung na vaš bleščeč nov televizor Samsung in nadzor vse vaše naprave SmartThings za vsako sobo z uporabo 3D zemljevida.

Ko že govorimo o kompletu za pametni dom, je Samsung napovedal, da bo modul z enim čipom SmartThings Zigbee & Matter Thread neposredno vgrajen v izbrane televizorje Samsung. To pomeni, da se bosta QN900C in QN95C podvojila kot vozlišča za pametna doma brez težav. Lepo.

Tv3

Boljši zvok – s stranjo umetne inteligence

Kot ste morda opazili, najboljšim modelom v liniji televizorjev Samsung 2023 umetne inteligence ne primanjkuje, in to velja tudi, ko gre za zvok.

Vodilni televizorji in zvočne vrstice podjetja se ponašajo z novo tehnologijo ‘AI Sound Remastering’, ki predela zvok, da zagotovi, da so glasovi kristalno čisti, ambientalni zvoki bogati in da ima vsaka komponenta “idealno raven glasnosti”. Televizorji imajo tudi funkcijo Q-Symphony, ki združljivim zvočnim palicam omogoča, da se dotaknejo nevronskega procesorja vašega televizorja za dodatno izboljšanje kakovosti zvoka.

Dolby Vision še vedno ni

Na žalost televizorji Samsung – vključno z najnovejšimi modeli iz leta 2023 – nimajo podpore za Dolby Vision HDR. Podjetje se raje drži domačega formata HDR10+ , ki ni tako razširjen, vendar ima nekaj edinstvenih prednosti.

Povzeto po: What Hi-Fi

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica