Prihajajoči pametni telefoni leta 2023
Iphone 15 Pro Blue Feature

Prihajajoči pametni telefoni leta 2023

Vrhunec tehnologije je pametni telefon – in tukaj so vsi vznemirljivi telefoni, kot so Apple, Samsung, Google in še več.

Zaradi tako hitrega tempa razvoja pametnih telefonov je vedno nekaj na čakanju. Komaj ste opazili najnovejšo slušalko, že obstaja pričakovanje za naslednjo veliko stvar. Tukaj si ogledamo tiste telefone, ki še niso bili predstavljeni, prihajajoče telefone za leto 2023. Ta seznam bomo redno posodabljali s tistimi govoricami o napravah, za katere menimo, da so verodostojne in vznemirljive.

Kar zadeva že predstavljene telefone, smo najboljše pametne telefone leta 2023 zaokrožili drugje – tiste, za katere menimo, da so najboljši na vseh platformah. Če je vaš proračun nekoliko manjši, so na voljo tudi naši nizkocenovni pametni telefoni – na voljo pa je tudi pregled srednjega razreda.

Prihajajoča generacija telefonov

Preden se poglobimo v podrobnosti, je tukaj nekaj pričakovanih telefonov za leto 2023 in kasneje:

 • Google Pixel Fold
 • Huawei Mate X3
 • OnePlus V Fold and V Flip
 • Nothing Phone (2)
 • iPhone 15 and 15 Pro
 • Samsung Galaxy Z Fold 5
 • Samsung Galaxy Z Flip 5
 • Google Pixel 7a
 • Google Pixel G10
 • Pixel 7 Ultra
 • Xiaomi Mix Fold 3

Google Pixel Fold

Google Pixel Fold

Google tega ni potrdil, vendar govorice o zložljivem pikslu krožijo že dolgo. Govorice o zložljivem Google Pixelu se pojavljajo že od leta 2019, podjetje pa ga še vedno ni lansiralo ali celo potrdilo, da bo izdan v bližnji prihodnosti. Nedavne novice o napravi kažejo, da Google ni zadovoljen z njo in je odložil njeno lansiranje. Pričakuje se, da bo zložljiv v knjižnem slogu, kot je Galaxy Z Fold 4, vendar bolj kompakten. V prvih nekaj mesecih leta 2023 smo bili priča številnim svežim govoricam o napravi, vključno z nekaterimi podrobnimi upodobitvami in možnim opažanjem na newyorški podzemni železnici.

Huawei Mate X3

Huawei Mate X3

Mate XS 2 je bil predstavljen leta 2022, Mate X3 pa naj bi mu kmalu sledil. Potem ko je poleti 2022 že lansiralo navzven zložljiv Mate XS 2, se trdi, da bo podjetje naslednjič lansiralo navznoter zložljiv Mate X3. December 2022 je bil predviden kot časovni okvir, na katerega je treba biti pozoren, vendar točen datum še ni potrjen. Pričakuje se, da bo tanjši in vzdržljivejši od svojega predhodnika.

OnePlus V Fold in V Flip

Na predstavitvenem dogodku OnePlus 11 in Buds Pro 2 je proizvajalec dražil prihajajočo predstavitev svojih prvih zložljivih telefonov, ki bodo predstavljeni v tretjem četrtletju 2023. Govorilo se je, da – tako kot njegova matična družba Oppo , bo predstavil tako vodoravne kot navpične (preklopne) zložljive pametne telefone. Poleg tega ne vemo veliko, vendar lahko domnevamo, da bosta prilagojeni različici Oppo Find N2 in Find N2 Flip.

Nothing Phone 2

Nothing 2

Nothing – razmeroma novo podjetje Carla Peija – je napovedalo, da se namerava razširiti v ZDA, kar bo vključevalo drugo generacijo Nothing Phone. Podjetje je tudi potrdilo, da bo – za razliko od svojega prvega modela – ta telefon poganjal nabor čipov vodilnega razreda. Natančneje, to bo platforma Snapdragon 8+ Gen 1, ne novejši Snapdragon 8 Gen 2. Pričakuje se, da bo predstavljen v drugi polovici leta 2023.

Apple 15 serija

Iphone 15 Pro Blue Feature

Tako kot noč sledi dnevu, Apple vsako leto izda novo serijo iPhonov. iPhone 14 je bil pravkar predstavljen, kar pomeni, da bomo naslednje leto videli iPhone 15. Kljub temu, da je iPhone 14 še vedno nova naprava, so se že pojavile govorice o naslednji generaciji iPhone 15. Apple je že potrdil prehod z Lightning na USB-C, medtem ko druge govorice špekulirajo, da bo Apple prešel s fizičnih gumbov na polprevodniške/haptične gumbe, nadaljnja uhajanja pa kažejo na prehod na 120Hz zaslone za vse modele. Naslednji modeli bodo skoraj zagotovo pristali septembra/oktobra 2023.

Pixel G10/Pixel 7 Ultra

Pixel G10 je malce skrivnostna naprava, saj smo slišali le, da je v izdelavi in da ima enak zaslon kot 7 Pro. Po govoricah o seriji Pixel 7a je še ena nenapovedana naprava Pixel pokvarila pokrov. Pixel G10 je bil odkrit, vendar se zdi, da nihče zares ne ve, kaj je. Vseboval naj bi velik 6,7-palčni zaslon QuadHD – kot Pixel 7 Pro – in lahko bi bil Pixel 7 Ultra, vendar glede tega nismo prepričani.

Google Pixel 7 Ultra Fotocamera Leak 1200x675

Pixel 7a

Skoraj takoj, ko je bil najavljen Pixel 7, so na Amazonu začeli dražiti serijo 7a. Kot presenetljiva poteza je Amazon ponudil predregistracijo za ‘družino Google Pixel 7a’ skoraj takoj, ko sta bila predstavljena Pixel 7 in 7 Pro. Od takrat imamo boljši vpogled v celotno sliko tega telefona. Imel naj bi 6,1-palčni 90Hz zaslon, obliko, ki spominja na Pixel 7, in sistem dvojne kamere. Prav tako naj bi vseboval isti Googlov procesor Tensor druge generacije.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Govorice o Samsungovem naslednjem zložljivem paradnem konju so se že pojavile in zdi se, da je Samsung sprejel kritike in obravnava nekaj potrošniških težav. Ena od teh je guba na zaslonu. Predlagano je bilo, da bo naslednji model vseboval krivuljo kapljic na zaslonu, da bi se izognili tisti zlahka vidni, razločni gubi in odstranili vrzel, ko je zaprt. Nekatere govorice so celo namigovale, da bi lahko videli silos za S Pen, vgrajen v okvir telefona, vendar novejši predlog navaja, da temu ni tako, zato je malo neznanka.

Zfold4 Undzflip4 6224277

Samsung Galaxy Z Flip 5

Bilo bi neverjetno nenavadno, da bi Samsung izdal nov Z Fold brez priloženega preklopnega Z Flip-a, zato pričakujemo, da bo podjetje poleg tega predstavilo tudi novi Z Flip 5. Zdi se, da so pokrovni zasloni letos v središču pozornosti večine proizvajalcev in govori se, da bo Samsungov novi Flip imel veliko večji pokrovni zaslon, ki bo zavzel skoraj ves prostor na sprednjem pokrovu telefona.

Xiaomi Mix Fold 3

Mf1.0

Xiaomi ni uradno potrdil obstoja Mix Fold 3, vendar se govorice o izdelku že krepijo. Pristal naj bi v tretjem četrtletju 2023 in to je približno vse, kar je bilo o njem povedano do zdaj. Nedvomno ga bo poganjala katera koli najvišja platforma Qualcommove ekipe Snapdragon in bo verjetno na voljo samo na Kitajskem.

Povzeto po: Pocket Lint

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica