Kako prihraniti čas pri čiščenju doma?
Gm 9e2af951 Aa01 4521 Baac 7343910c5c1e Dyson Cordlessglide

Kako prihraniti čas pri čiščenju doma?

Ko vidite popolne fotografije domov drugih na družbenih omrežjih, gotovo pomislite, »kako za vraga najdejo čas, da so njihovi domovi kot iz škatlice?«

Zelo dobro veste, kako težko je. Kljub dobrim namenom zelo pogosto obupate. Zakaj bi se trudili, ko ste že v štartu obsojeni na neuspeh? Pa je to res? Pravzaprav ni.

Tesnoba, ker stvari niso takšne, kot si želite, je pogosta »bolezen« sodobnosti. Toda, ali ste vedeli, da urejen in čist dom pomaga, da se tudi vaš um počuti čist in organiziran, kar v veliki meri zmanjša tesnobnost? Pazite le, da se ne ujamete v začarani krog in v želji po čistem domu žrtvujete pomembne dobrine. Čas, ki ga namenite otrokom, partnerju, prijateljem ali sebi. Ni odveč pripomniti, da so pogoj organiziranost in ustvarjene rutine. Ne čistite in ne pospravljate samo takrat, ko je umazano in razmetano, temveč sproti, kajti tako boste porabili za opravila, ki se jih nihče pretirano ne veseli, manj časa. Še enega načela se je pametno držati »kot pijanec plota«. Najprej se lotite naloge, ki vam gre najbolj na živce, ali se je najbolj branite.

Ničesar vam ne bo treba žrtvovati in življenje bo lažje, če boste upoštevali preproste nasvete učinkovitega čiščenja in se ne boste otepali uporabe sodobnih pametnih naprav. Takšni so vsestranski in izredno učinkoviti ročni sesalniki Dyson.

Postavite si časovne omejitve

Ko začnete telovaditi, ste polni navdušenja, zato vztrajate, dokler gre. Ne ravno dolgo. Prej ali slej bo telo izgorelo in dober namen bo zvodenel. Drugo je, če se odločite in se tega tudi držite, da vsak dan za vadbo porabite natančno dvajset minut. Preprosto boste to počeli iz dneva v dan. Postalo bo rutina. Podobno je s čiščenjem. Dom razdelite na področja in v obdobju enega tedna vsak dan namenite 15 minut za čiščenje enega.

Ko delo postane rutina in vam obenem ne ukrade preveč časa, ga izvajate učinkovito in hitro najdete izdelke, ki so vam v pomoč. Izjemno učinkoviti ročni sesalniki Dyson bodo poskrbeli, da bo vaš dom vedno urejen in čist v najkrrajšem možnem času. Brezmadežna tla dajejo videz urejenega doma, medtem ko dejstvo, da robot dela vsak dan, prisili stanovalce, da ne puščajo svojih stvari ležati na tleh.

Čistilne pripomočke imejte na dosegu roke

Znano je, da pogosteje odlašamo z delom za računalnikom, če ta ni prižgan. Verjetnejše je tudi, da se pospravljanja ne boste lotili, če boste prej morali poiskati pripomočke in čistila. Imejte jih torej organizirane in vedno pri roki.

Izberite orodja, ki nudijo prihranek časa

Kakšen smisel ima sesanje, če določene površine vsaj občasno tudi ne pobrišete? Ne prav velikega, a hkrati vas ravno tako moti, da morate isto površino dvakrat očistiti. Najprej z enim in nato še z drugim čistilnim pripomočkom. Vsak pripomoček ali naprava, ki sočasno opravlja več funkcij, je zatorej več kot dobrodošla.

Z organizacijo svojega časa, oblikovanjem dobrih rutin in izrabo vseh pripomočkov, ki jih nudijo sodobne tehnologije, med katerimi so ročni sesalniki na vrhu lestvice želja, boste dosegli, da bo dom vedno urejen ter vam obenem čiščenje in pospravljanje ne bo vzelo preveč časa. Poskusite in se prepričajte, da je to res.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica