Kateri cvrtnik na zrak kupiti (2023)?
Screen Shot 2023 07 24 At 11.10.24

Kateri cvrtnik na zrak kupiti (2023)?

V zadnjih letih postaja vse bolj priljubljen trend, da se tradicionalne cvrtnike nadomesti s cvrtniki na vroč zrak ali air fryerji. Ti veljajo za bolj zdrave, saj potrebujejo veliko manj olja in lahko z njimi pripravimo obroke, ki vsebujejo manj maščob in kalorij. Velik del uporabljenega olja namreč odteče in ga hrana ne absorbira. Če kupujete air fryer, ste na pravem mestu, saj vam bomo pomagali izbrati pravi model za vas.

Cvrtniki na vroč zrak so priljubljeni, ker z njimi pripravimo hrustljavo hrano, popolnoma brez cvrtja v olju. To omogoča konvekcijsko ogrevanje v perforirani košari ali na rešetki s super vročim zrakom z vseh strani. Še ena prednost teh aparatov je, da delujejo veliko hitreje kot navadni cvrtniki. Ustvarjena intenzivna toplota se ohranja in nenehno kroži, zaradi česar je hrana pripravljena 30–50% hitreje v primerjavi z navadno pečico.

Kaj pa prostornina posode?

Kakšno prostornino air fryer-ja izbrati? Če pripravljate hrano za 1 do 2 osebi, izberite cvrtnik z majhno posodo s prostornino od 1 do 3 litrov. Za 3 do 4 osebe zadošča družinski aparat s prostornino posode od 4 do 6 litrov. Za 5 do 6 oseb potrebujete zelo velik model, s prostornino od 7 do 8 litrov. Za 7 do 9 oseb pa večnamenski aparat, ki ima obseg prostornine od 10 vse do 30 litrov. (Navedene prostornine so približne.).

Priporočamo

Na Priporočam.si ne spreglejte modela Tefal EY505815 Easy Fry & Grill, s katerim boste lahko pripravili najboljši krompirček. Ta aparat lahko istočasno uporabljate tudi kot žar! Uživajte v zdravem kuhanju z dvema aparatoma v enem! Easy Fry & Grill Precision združuje cvrtnik na zrak in žar za zdravo cvrtje z malo ali nič olja ter brezhibno pečenje na žaru v udobju svoje kuhinje. 8 samodejnih programov zagotovi popolne rezultate, kot bi mignil, priročna možnost sušenja pa poskrbi, da bodo doma pripravljeni prigrizki na dosegu roke.

Tefal cvrtnik na vroč zrak Easy Fry & Grill Digit EY505D15 ni samo cvrtnik na zrak, saj ponuja ekskluzivno dualno tehnologijo z rešetko za žar iz litega aluminija za mehko in sočno meso ali popolno zapečeno zelenjavo. Klasična funkcija cvrtja na zrak pa obljublja hrustljave, zlato-rumene rezultate za vaše priljubljene ocvrte poslastice z malo ali nič dodanega olja. Popolne rezultate boste dosegli enostavno, s pomočjo 8 samodejnih programov, intuitivnim digitalnim zaslonom in priročnim časovnikom. Seveda lahko hrano tudi posušite, da pripravite okusne in zdrave prigrizke kar doma, recimo suho sadje ali zelenjavo.

Tefal FZ760830 Actifry Genius cvrtnik na vroč zrak ponuja vsakodnevno cvrtje! Ob vrhunski intelegenci in vsestranskosti ima Actifry Genius 9 samodejnih programov za različne ocvrte jedi, pri čemer se uporablja malo olja za zdrave in okusne jedi. Ob ekskluzivni Dual Motion tehnologiji, ta cvrtnik zagotavlja enostavno in prijetno cvrtje.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica