Kako se razvijajo “Oči” robotskega sesalnika?
Cisti Sam Od Sebe

Kako se razvijajo “Oči” robotskega sesalnika?

V zadnjih letih so se z razvojem glavne navigacijske tehnologije od LDS lidarja do vizualne navigacije vSLAM razgibani roboti razvili iz “poslušanja zvočnega prepoznavanja” do “vidnega očesu.” Leta 2020 so številni proizvajalci napovedali izdajo izdelkov, ki vključujejo 3D senzorji in dToF tehnologija in je neverjetna.

1) Apple Face ID “isti model” pometajočega robota, ki se uporablja za čiščenje vogalov in vogalov. Ko je bil septembra 2017 izdan iPhone X, je začel uporabljati 3D strukturirano svetlobno shemo za 3D prepoznavanje obrazov v sprednji kameri, to je Apple Face ID.

Čeprav 3D strukturiran senzor svetlobe lahko čistilnemu robotu pomaga pri pozicioniranju in navigaciji ter se izogne ​​oviram, zaradi visokih stroškov takšnih senzorjev uporablja le nekaj čistilnih robotov.

Kako Se Razvijajo Oci Robotskega Sesalnika

2) dToF, ki ga je zažgal iPad Pro, je kitajsko ime neposredni čas letenja (metoda merjenja razdalje). Shema dToF je trenutno bolj primerna za scenarije, ki zahtevajo visoko natančnost in hitrost slik na dolge razdalje ter visoko toleranco za stroške.

3) Nadgradnja in rekonstrukcija tradicionalnih navigacijskih rešitev SLAM. Rešitev LDS lidar + SLAM je najbolj zrela rešitev za določanje položaja in navigacije za pometene robote. Čeprav so stroški višji od vizualne rešitve, je bila zaradi natančnega merjenja razdalje in nizkega vpliva svetlobnih pogojev vedno glavna rešitev v položaju za pozicioniranje in navigacijo.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica