Najbolj pričakovani novi pametni telefoni, ki prihajajo leta 2022
Telefoni2022 1

Najbolj pričakovani novi pametni telefoni, ki prihajajo leta 2022

Se spomnite, ko težave v dobavni verigi niso grozile, da bodo motile lansiranje vseh večjih tehnoloških izdelkov? Takšno je življenje v času pandemije. Kljub temu, da pomanjkanje procesorjev ni povsem rešeno, se zdi, da imajo izdelovalci mobilnih telefonov vsaj obvladovanje čipov pod kontrolo. Kar je dobra novica za oboževalce pametnih telefonov: ker so proizvodni načrti videti nekoliko manj nihajoči, se zdi, da bo leto 2022 prelomno leto za telefone. Od cenovno ugodnih puhalcev do zložljivih telefonov do vodilnih naprav, je na voljo veliko velikih imen in začetnikov mobilne industrije.

Želite ostati na vrhu tega, kar je za vogalom? Zaokrožili smo potrjene izdaje, verjetne predstavitve in razkritja govoric, da vam povemo, katere pametne telefone lahko pričakujete leta 2022 – pa tudi nekaj, za katere upamo, da se bodo pojavili v tajnosti. 

Xiaomi 12

Prišel je Snapdragonov novi procesor 8 Gen 1, ki je pripravljen za napajanje naslednje generacije vodilnih operacijskih sistemov Android. In Xiaomi 12 bi lahko bil eden prvih naprav z novim čipom. Xiaomi Mi 11 je združil vodilno specifikacijo z vrhunskim videzom po razumni ceni, tudi če njegova programska oprema ni bila najbolj izpopolnjena. Če bo Xiaomi 12 šel po enaki poti, bi lahko bil eden najcenejših telefonov leta 2022. Brez “Mi” v imenu, naj bi bil Xiaomi 12 predvidoma na voljo v začetku leta 2022. Govoric o novi napravi je veliko, govori se o vsem, od glavnih kamer z 200 MP do posnetkov selfijev pod zaslonom. Verjetno je bolj realistično pričakovanje, da bo Xiaomi 12 izboljšal svojega predhodnika s povečanjem zmogljivosti, prilagoditvijo kakovosti kamere in ostal pri skoraj enakem dizajnu. Zaradi vsega tega bi moral postati odličen pametni telefon – pod pogojem, da vhodni vmesnik MIUI 13 ni preveč neroden.

Telefoni2022 2

Realme GT 2 Pro

GT 2 Pro, ki ga označujejo kot Realmeov “prvi in ​​najbolj vrhunski vodilni konj”, naj bi bil tudi opremljen s čipom Snapdragon 8 Gen 1. Prejšnje naprave Realme so zagotavljale vrhunsko zmogljivost po dostopnejših cenah kot znane blagovne znamke telefonov, vendar so vedno poskušale priti do cilja. Na primer, lanski Realme GT je imel fantastičen CPU, močan zaslon s 120 Hz in stekleno hrbtno stranjo – vendar je imel tudi povprečno življenjsko dobo baterije in kamere. Videti je, da se bo ta pristop spremenil leta 2022, saj se bo Realme pripravil na lansiranje “ultra-premium vodilnega modela”. Zgodnja poročila kažejo, da bo GT 2 Pro podpiral bliskovito hitro 125 W polnjenje, izvajal Realmeov uporabniški vmesnik 3.0 (na podlagi Android 12) in imel 50 MP primarno kamero – vse poleg tega vrhunskega procesorja Snapdragon.

Telefoni2022 3

Samsung Galaxy S21 FE

“FE” pomeni Fan Edition, kar v deželi Samsung pomeni cenovno ugodnejšo različico vodilnega modela Galaxy. Ideja se je pojavila z Galaxy S20 FE, ki je prinesel zmanjšano, a še vedno zmogljivo izkušnjo pametnega telefona. Zdi se, da bo Galaxy S21 FE sledil zgledu. Tako kot S20 FE se pričakuje, da bo ponudil solidno zmogljivost po dostopnejši ceni kot standardni S20. Verjetno bodo privarčevali z žrtvovanjem vrhunskih materialov v korist plastike, pa tudi z nastavitvijo zadnje kamere z nižjo ločljivostjo – čeprav govorice kažejo, da bi kamera za selfije lahko bila ostrejša pri 32 MP. Specifikacije procesorja so še vedno predmet špekulacij, govori se o solidnem čipu Snapdragon 888 v ZDA s procesorji Exynos za mednarodne telefone. Kakorkoli že, S21 FE bi se lahko izkazal za trdnega favorita – in glede na predstavitev v prvih nekaj mesecih leta 2022, ne bi smeli dolgo čakati na vse podrobnosti.

Telefoni2022 4

OnePlus 10 / Pro

S potrditvijo, da OnePlus ne bo lansiral modela 9T, se vse oči obrnejo proti popolnemu spremljanju močnih OnePlus 9 in 9 Pro. Videti je, da bo to prišlo zgodaj leta 2022, glede na to, da OnePlus svoje vodilne naprave običajno odvije okoli marca ali aprila. Malo je konkretnih informacij o tem, kaj pričakovati od naslednje generacije. Kar vemo neposredno od OnePlus, je, da bodo novi modeli dobavljeni s prenovljeno programsko opremo, ki združuje OxygenOS z Oppovim ColorOS, po združitvi dveh proizvajalcev mobilnih naprav. Drugje zgodnja uhajanja kažejo na napravo, ki je vizualno precej podobna OnePlus 9 – kar ni presenetljivo, glede na to, da je bil OnePlus le redko revolucionarna sila pri oblikovanju pametnih telefonov. Nadaljnje govorice o nastavitvi kamere in drugih specifikacijah OnePlus 10 se vrtijo, a niso potrjene, prav tako tudi nadgradnje, ki jih lahko pričakujete od modela Pro.

Telefoni2022 6

Samsung Galaxy S22

Oštevilčen tako, da ustreza letu, ima Samsungov Galaxy S22 še veliko dela po preklicu modela Note 21. Vsi viri kažejo na MWC kot na trenutek, ko bomo videli novega vodilnega Samsunga, kar pomeni rojstni dan konec februarja/zgodaj marca za S22. Toda kaj bo imel Samsungov novi naslovni pametni telefon na voljo? Če se držimo preverjene formule, pričakujemo trio naprav: standardni S22, bolj premium S22+ in vodilni S22 Ultra z vsemi pravimi znaki. Zgodnje upodobitve kažejo, da bosta S22 in S22+ v vseh pogledih predstavljala razvoj svojih ekvivalentov S21, medtem ko številni viri namigujejo, da bo S22 Ultra dobil obliko, ki je veliko bližja tisti pri Note 20 – vključno z režo za S Pen pisalom, okroglim 6,81-palčnim zaslonom in štrleče leče fotoaparata. Splošno se pričakuje, da bodo Samsungovi modeli Galaxy S22 dobavljeni z dvema različicama procesorja: čipom Exynos 2200 in novim Qualcomm 8 Gen 1. Podrobnosti o ceni in druge specifikacije – vključno z zmogljivostjo polnjenja – ostajajo negotove. 

Telefoni2022 5

Huawei P60 Pro

Huawei P50 Pro, ki je bil predstavljen v začetku leta 2021, je bil nekoliko nenavaden. Fotografska elektrarna je imela koristi od kvarteta zmogljivih kamer z veliko megapiksli med njimi – vključno s periskopskim objektivom, ki je ponujal zvezdniški 200-kratni digitalni zoom. Težava je bila v tem, da so stalne trgovinske omejitve pomenile, da vodilni konj nikoli ni prišel iz Kitajske. Bo njegov naslednik kaj boljši? Samo čas bo povedal. Huawei P60 Pro in Pro Plus naj bi prišla sredi leta 2022. Glede na razvoj prejšnjih mobilnih telefonov Pro bo P60 Pro verjetno opremljen z ustrezno zmogljivim kompletom fotoaparatov in precejšnjo izkušnjo na celotnem zaslonu. Toda malo je znanega o trdnih specifikacijah za P60 Pro, kaj šele, ali bo kdaj prišel do Evrope.

Vnesite iskano in pritisnite Enter

Košarica